Bezár
A legfontosabb szűrővizsgálatok neked és párodnak a babaprojekt előtt

A legfontosabb szűrővizsgálatok neked és párodnak a babaprojekt előtt

A családalapítás előtt érdemes a saját egészséged és a sikeres gyermekvállalás érdekében elvégeztetni néhány vizsgálatot, hiszen a tudatos gyermekvállalás már azelőtt elkezdődik, hogy a pici megfoganna. Karsai Judit, a Cukimamik bloggere foglalta össze röviden, melyek a szóba jövő vizsgálatok!

Általános szűrővizsgálat

Ebbe nem csupán az emlő– és a tüdőszűrés tartozik bele; célszerű egy általános állapotfelmérést is elvégeztetni vér- és vizeletvizsgálat formájában. Ezek során többek között megnézik a vércukor- és vérzsírszintet, a vérképet, valamint a máj-, a vese, és akár a pajzsmirigyműködésre utaló paramétereket.

Általános nőgyógyászati szűrővizsgálat

A legfontosabb vizsgálatok egyike a nőgyógyászati rákszűrés, valamint a nőgyógyásszal való konzultáció. Fontos, hogy megbizonyosodj arról, a méhed és a petefészkeid készen állnak a babaprojektre: nincs se ciszta, se gyulladás, se más egyéb olyan tényező – vírusos, gombás vagy bakteriális fertőzés -, ami késleltetné vagy megakadályozná a terhességet, netán közben okozna nehézséget.

Fogorvosi vizsgálat

Érdemes még a várandósság előtt kezeltetni az esetleges fog- és fogínyproblémákat, hogy se az érzéstelenítő, se a röntgen ne terheljen a várandósság alatt.

Nemzőképesség-vizsgálatok

A közhiedelemmel ellentétben az ilyen vizsgálatoknak nem csupán akkor van létjogosultsága, amikor hónapok óta sikertelenül próbálkoztok. Jobb rávilágítani még az elején, ha valami csökkentheti vagy gátolhatja a fogantatást.

Esetedben ez alapesetben ultrahangos peteérési vizsgálatot jelent*, míg párod esetén a nemi szerv fizikai vizsgálatát és a sperma analizálását, de bizonyos esetekben hormonvizsgálatra is sor kerülhet.**

Családfa analízis

Ez a humángenetikai vizsgálati módszer az örökölhető betegségek családon belüli feltérképezését jelenti.***

Amíg minden vizsgálat eredménye megszületik, hangolódj az anyaságra: foglalkozz a lelked harmóniájának megteremtésével.

A cikk a Bayer Hungária Kft., az Elevit Complex forgalmazója megrendelésére készült.

CH-20230227-60

Bezár