Bezár
Mikor esem már teherbe?

Mikor esem már teherbe?

Mivel (főleg fiatalabb korban) óriási hangsúlyt kap a nem kívánt terhesség megelőzése , joggal érezheted úgy felnőtt fejjel, hogy most viszont hiába nyújtózkodsz az után türelmetlenül, amit korábban éveken vagy akár évtizedeken keresztül igyekeztél elkerülni. 

Nem szabad elfelejtened, hogy a testednek is új a helyzet, kiváltképp akkor, ha a családtervezést hosszútávú hormonális fogamzásgátlás előzte meg.

Befolyásolja-e a kor a termékenységet?

Igen, a petesejtek minőségét és ovulációs ciklusaidat is befolyásolja az életkorod. A nők húszas éveiktől kezdve a korai harmincas éveikig a legtermékenyebbek. Az életkor ezen felül a férfiak spermájának minőségére és mennyiségére is hatással van.

Mennyi idő alatt eshetek teherbe? 

A párok felénél általában 2-3 hónap után fogan meg a kisbaba, 85 százalékuknál pedig egy éven belül történik meg a teherbeesés. Ugyanakkor fontos észben tartani, hogy minden pár más és más. A legjobb, ha lazítotok, és nem aggódjátok túl a „babaprojektet”, hiszen a stressz csak árt a családalapítást tervező pároknak.  

Mit tegyek, ha nem sikerül teherbe esnem? 

Mégis mikor merülhet fel, hogy valamelyikőtökkel nem stimmel valami? Ha mindent jól csináltok, azaz rendszeres, célzott és védekezés nélküli aktív szexuális életet éltek, de ez egy év alatt sem eredményez terhességet, érdemes orvost felkeresnetek.

Egy szakmáját értő nőgyógyász fél siker: hagyd, hogy végig vezessen a vágyott cél felé vezető úton, hogy mielőbb választ kaphass a lehetőségeitekkel kapcsolatos kérdésekre. Jó, ha tudod, hogy a férfiak termékenységi mutatói egy ondóminta-vizsgálatból kiderülnek, emiatt a partner vizsgálata is mindig része a párok kivizsgálásának

A cikk a Bayer Hungária Kft., az Elevit Complex forgalmazója  megrendelésére készült.

CH-20230227-60

Bezár