Bezár
Termékenységi menü nektek

Termékenységi menü nektek

Előző írásunkból kiderült, mik az egészséges táplálkozás alapvetései, és hogy miért és mivel lehet még szükséges ezt kiegészíteni babatervezéskor. Most következzenek a részletek! 

Termékenységi menü neked

Fogyassz rostban gazdag szénhidrátforrásokat, ilyenek a friss gyümölcsök, a zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonatermékek.

Részesítsd előnyben a zsírszegény /sovány tejtermékeket – tej, joghurt, kefir, sajt, túró  (a zsírosak sem tiltottak, de légy mértékletes). Fogyassz kevesebb kávét és kerüld az alkoholt, valamint a cukros üdítőket. Ezek helyett inkább igyál sok vizet.

Ugyanígy érdemes a bevitt cukor mennyiségét is visszafogni. Használj természetes édesítőszereket, mint például a juharszirup, méz vagy az agávé szirup.

Termékenységi menü neki

A férfiaknak javasolt a cink- és az E-vitamin bevitel növelése.

A görögszéna rengeteg A- és D-vitamint tartalmaz, melyek jó hatással lehetnek a szexuális vágyra és a merevedési zavarokra. Ezenkívül hozzájárulnak az anyagcsere-folyamatok fokozódásához, több energiát biztosítva a szexuális aktivitásra.

A párod próbáljon meg főleg organikus élelmiszereket fogyasztani. A különböző vegyszerek és rovarirtók megzavarhatják az egyébként igen érzékeny hormonháztartás egyensúlyát és a spermatermelést.

Az alábbi tanácsokat szintén érdemes megfogadni:

Kerüld az alkoholt. A legbiztonságosabb, ha már akkor abbahagyod az alkoholos italok fogyasztását, amikor elkezditek tervezni a családalapítást, majd pedig a várandósság és a szoptatás alatt sem iszol alkoholt.

Kerüld azokat az ételeket, amelyekben előfordulhat lisztéria baktérium. Ilyenek például a lágy sajtok, előre elkészített saláták, nyers húst tartalmazó ételek, nyers vagy füstölt halételek és a nyers tojás. Győződj meg róla, hogy minden tojás, hús és hal legyen rendesen megsütve vagy főzve, hiszen a baktérium hő hatására elpusztul.

Csökkentsd a koffeinbevitelt. Igyekezz a napi koffeinfogyasztást 200 mg alatt tartani, – ez körülbelül két eszpresszónak felel meg. Ne feledkezz meg róla, hogy a csokiban, teában, energiaitalokban és néhány üdítőben is található koffein:

1 adag (0,5 dl) lefőzött, eszpresszó kávé 80-100 mg

1 adag (0,5 dl) instant kávé 60-80 mg

1 adag (2 dl) kakaó 5 mg

1 adag (2,5 dl) fekete tea 50 mg

1 dobozos kóla 36-50 mg

100 g étcsokoládé 44-76 mg

100 g tejcsokoládé 17-25 mg2

Mindent feljegyeztél? Akkor itt az idő gyakorlatba ültetni az itt felsorolt tanácsokat, és nagyon hamar meg fogod látni, hogy nem a fogantatás valószínűségének növelése lesz az egyetlen előny, mely az életmódváltással jár! 

Az Elevit Complex 1 étrend-kiegészítő készítmény. Forgalmazza: Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50.Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot

A cikk a Bayer Hungária Kft., az Elevit Complex forgalmazója  megrendelésére készült.

CH-20230227-60

Bezár