Bezár
Édes-sós töltött bundáskenyér. Megkívántad?

Édes-sós töltött bundáskenyér. Megkívántad?

Azt mondják, várandósan fura dolgokat kívánsz meg. Legendák keringenek a kovászos uborkáról tejfölbe tunkolva, és indokolatlanul fel- és eltűnő fagyisdobozokról. 

Én viszont azt gondolom, talán nem is kell várandósnak lenni ahhoz, hogy néha egészen furcsa kombinációkra kívánjunk rá… Elárulom, van ételem, amit „titokban” szoktam készíteni, és esküszöm, minden rendben van velem, de nálam a bundáskenyér egyszer találkozott a klasszik amerikai palacsinta feltéttel, és néha bevetem.  Csak úgy megkívánom, tényleg.

Hiszem, hogy a várandósság alatt okkal kívánunk meg ételeket. Általánosan elfogadott tény, hogy azt kívánjuk meg, amilyen tápanyagra a szervezetünknek szüksége van. Nálam hónapokig sláger volt az avokádó tükörtojással, és csakis ebben az időszakban ettem meg minden nap egy almát délelőtt, előtte és utána soha nem tudtam almára gondolni. Fura dolog ez a kívánósság, de egyben irtó vicces is, egy barátnőm például szó szerint sírógörcsöt kapott, mert nem azt a márkájú joghurtot kapta, amit megkívánt.  Nemcsak az ízlésünkre lehet a terhesség fura hatással, de az érzelmekre hatványozottan hat: én például minden kutyás reklámon elbőgtem magam, és higgyétek el, az én várandósságom alatt minden reklám róluk szólt…

Az alábbi fogás viszont bizton állíthatom, nem fogja megérni, hogy a kutya egye meg a maradékot, mert az utolsó morzsáig fel fogjátok falni, ezt garantálom,  jöhet is a recept!

Töltött bundáskenyér

6 szelet fehér szendvicskenyér (olívás a legfinomabb)

2 tojás

½ doboz áfonya

6 szelet bacon

6 szelet cheddar sajt

juharszirup

kukoricaolaj (sütéshez)

A bacon szeleteket egy löket olajon ropogósra sütjük. Közben félbevágjuk az áfonyákat.  A maradék zsírt nem öntjük ki, mert meglocsoljuk vele a kenyérszeleteket. A szendvicskenyér egyik oldalára rátépkedünk 2 szelet ropogósra sült bacont, ráhelyezzük a felezett áfonyákat, majd 2 szelet cheddar sajtot. Rátesszük a kenyerek tetejét, és megforgatjuk óvatosan a felvert tojásban. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és óvatosan egy spatulával lenyomjuk, hogy a sajt kellően megolvadjon és szétfolyjon benne. Papírtörlőre szedjük a megsült bundás kenyereket, felszeleteljük átlósan, és meglocsoljuk juharsziruppal. Sópehellyel hintsük meg, tépkedjünk rá friss oregánót, és forrón tálaljuk!

Nézd meg videón, hogy készül!

A cikk az Elevit Complex forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. megbízásából készült.

L.HU.MKT.CC.15.07.2020.2328

Bezár