Bezár
Egészséges étrenddel a fogantatásért

Egészséges étrenddel a fogantatásért

A várandósság előtti kiegyensúlyozott táplálkozás segít biztosítani a szervezeted számára az egészséghez és a vitalitáshoz nélkülözhetetlen tápanyagokat, megadva ezzel a kezdőlökést a sikeres teherbeeséshez.

A megfelelő étrend nem elég?

Még ha mindig ügyelsz is a változatos és egészséges táplálkozásra, a várandósság folyamán megnövekedett tápanyagigényt nem egyszerű csupán az étkezéseidből biztosítani. A példa kedvéért az alábbi mennyiségeket kellene megenned ahhoz, hogy a javasolt mennyiséget bevidd ebből a három esszenciális tápanyagból*:

Folsav: körülbelül 600 g spenót vagy spárga*

Jód: körülbelül 20 db tojás vagy 5 dl tej**

Vas: körülbelül 850 g marhahús vagy 300 g sertésmáj ***

Éppen ezért fejlesztették ki a terhességi multivitaminokat, hogy már a fogantatás pillanata előtt, majd a várandósság és a szoptatás során is biztosíthasd szervezeted számára a megnövekedett mikrotápanyag-igény pótlását.

Így segítheti a termékenységet az étrend

Növelheti a teherbeesés valószínűségét, ha a pároddal mindketten egészséges és kiegyensúlyozott étrendet követtek. Később pedig mind a mama, mind a baba egészségének megőrzésében nagy szerepet játszik a megfelelő táplálkozás.

Egy egészséges diéta alapjai

Az egészséges étrend segít fenntartani a különböző tápanyagok közötti egyensúlyt. A változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás részeként ajánlott naponta 6-8 egység zöldséget-gyümölcsöt, 6 egység gabonafélét (kenyér, müzli, rizs vagy tészta), 2-3 egység húst vagy halat és 3-4 egység zsírszegény tejterméket fogyasztani. 

Ugyanakkor a telített zsírsavak, a só és a cukor bevitelét érdemes csökkenteni. A vajat például helyettesítsük telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajokkal. Tanácsos mérsékelni a feldolgozott és a gyorséttermi ételek fogyasztását is.

A megfelelő vízfogyasztás szintén nagyon fontos az egészséged számára. Próbálj meg legalább két litert meginni naponta.  További tippeket a következő posztunkban hozunk, maradjatok velünk. 

A cikk a Bayer Hungária Kft., az Elevit Complex forgalmazója  megrendelésére készült.

L.HU.COM.CC.25.02.2020.2193.

Bezár