Bezár
Egy kis kényeztetés Baracskay Angélától a harmadik trimeszter idejére

Egy kis kényeztetés Baracskay Angélától a harmadik trimeszter idejére

Elmondok egy titkot: otthon a kislányom hozzátáplálása előtt csak akkor sütöttem, ha kérték. Valahogy így alakult itt, hogy a munkámat nem viszem haza. 🙂 És most jön a de: a hangulatjavító titkos fegyverem, a brownie. Mert brownie-t viszont rendszeresen sütök magamnak. Igen, azt a süteményt, ami már szinte elcsépelt, bár biztos vagyok benne, hogy kevesen tudják, hogy ez a süti nem egy kvázi új amerikai hype eredménye, merthogy a 19. század elején jelent meg először szakácskönyvben. Én viszont olvastam anno egy legendát, hogy ezt megelőzőleg, igazából egy elrontott recept eredménye lett, és abból vált ilyen népszerűvé. 

Alapvetően a klasszikus brownie-ban utazom, az avokádó most már mondhatom, a kislányomé, mert naponta képes kettőt megenni. Ha még egy kicsit nagyobb lesz, akkor nála is ez a receptem lesz az új brownie, hogy ne csak finom, de egy kicsit egészségesebb is legyen. A receptben lévő magokat és aszaltgyümölcsöket kedvünkre variálhatjuk, de nélkülük is isteni finom lesz, ígérem.

Íme az elkészítés videón, alatta pedig a pontos recept!

Avokadós, fenyőmagos, kandírozott narancsos brownie

3 db tojás

120 g cukor

125 g étcsokoládé

2 db érett avokádó

100 g liszt

1 csomag fenyőmag

1/2 csomag kandírozott narancshéj

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, légkeveréses fokozaton. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy a tál ne érjen a forró vízbe, mert könnyen megég a csokoládé.

A tojásokat először magukban kezdjük el kihabosítani, majd jöhet a cukor fokozatosan, és addig keverjük, míg ki nem fehéredik. Az avokadót közben villával vagy robotgéppel pépesítjük.

Ha kész a tojás, óvatosan hozzácsurgatjuk a csokoládét. Leállítjuk a gépet, egy lapáttal elkeverjük benne az avokádót, végül szitálva adjuk hozzá a lisztet, és végezetül beleforgatjuk az aszatgyümölcsöt. 

Egy tepsit kivajazunk, (ha kókuszzsírt használunk, akkor az egész brownie tejtermékmentes lesz!), beleöntjük a tésztát, megszórjuk a fenyőmaggal, és én szeretem sósan, így sópehely is került rá.

Ha kívül már kérges, és nyomásra még recegősnek érezzük, rögtön vegyük ki, ne süssük tovább. Ez a pont a tepsink méretétől és a tészta vastagságától függően kb 15-20 perc. A brownie akkor lesz tökéletes, ha a belseje krémes marad.

A cikk az Elevit Complex forgalmazója, a Bayer Hungaria megbízásából készült.

L.HU.MKT.CC.13.07.2020.2324

Bezár