Bezár
Expressz sütőtökös-paradicsomos tészta Baracskay Angélától

Expressz sütőtökös-paradicsomos tészta Baracskay Angélától

Ha maradt sütőtökös bébiételed, vagy ki akarod használni a szezont és fagyasztani belőle saját pürét, akkor itt az ideje, hogy ez a püré szintet lépjen.

Annál is inkább, mert a lenti recepten túl készülhet belőle leves, egy jó kis kenegetős kenyérre, lehet belőle palacsintába alap… és az is tök oké, ha semmi kedved főzni, tök oké, hogy alig van erre időd, és tök oké, ha letudod egy tésztával 15 perc alatt, pláne, ha ilyen jó dolgok kerülnek bele. Színes is, tápláló is, és ki ne szeretné a tésztát? Ha spagettivel készíted, nagyon vicces lesz enni, ha spirálossal, akkor pedig tök jól rátapad a szósz.

Nálunk hetente egyszer tuti, hogy tésztás vacsora van, mellé szoktam adni uborkát, avokadót is, hogy legyen friss zöldség mindig a drága gyereknek.

Ha a zöldborsó nem csúszik, ki is hagyhatod, van mehet helyette egyik alkalommal spenót, másik alkalommal brokkoli, vagy épp kukorica.

Mivel a paradicsom savas, juharsziruppal szoktam kicsit enyhíteni, egyéves kor után pedig a méz is mehet (a lényeg, hogy azzal már ne főzd, akkor elveszti minden értékét).

A tészta tekintetében pedig nem csak a sima létezik. A lányom kedvence a hajdinás, de létezik vöröslencsés, csicseriborsós, kölesalapú is (ezek mind fontos tápanyagokat tartalmaznak, ezzel is segíted a fejlődését, és magatoknak az egészségesebb étkezést, ráadásul eszméletlen finom mindegyik, komolyan mondom!).

Lássuk, miből jön össze 15 perc alatt a vacsora.

Hozzávalók:

 1 üveg sütőtökpüré (de még jobb, ha egy egészet besütünk és adagolva lefagyasztjuk)

 1 doboz konzerv hámozott paradicsom

 2 marék zöldborsó

 1 kisebb vöröshagyma

Fűszerek:

oregánó

bazsalikom

fokhagyma

juharszirup/méz

bors

sajt

tészta

Lépések:

  1. A tészta vizét felforraljuk és az utasítást követve kifőzzük
  2. Közben a felaprított hagymát kevés olajon megdinszteljük és felöntjük a paradicsommal, a sütőtökpürével, hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint és 10 percig főzzük, ezután hozzáadjuk a zöldborsót is, majd 5 percig főzzük még.
  3. Összekeverjük a kész tésztával.
  4. Sajttal megszórva tálaljuk!

A pofonegyszerű elkészítést itt követheted le videón:

A cikk az Elevit Complex forgalmazója, a Bayer Hungaria megbízásából készült.

CH-20220913-29

Bezár