Bezár
Mi kell a nőnek? A testi örömök és a női orgazmus

Mi kell a nőnek? A testi örömök és a női orgazmus

Az életben szerencsére a sok nehézség mellett sok szépség és élvezet is van: a napsütés, egy jó kávé, az a pillanat, amikor végre tényleg elaludt a gyerek és üldögélhetsz egy kicsit feltett lábbal… Hosszan sorolhatnánk az apróbb és nagyobb örömöket és fizikai élvezeteket. Az egyik legintenzívebb, legtöbb testi örömet nyújtó tevékenység azonban még mindig a szex – legalábbis egy jól működő párkapcsolatban vitathatatlanul fontos szerepe van, és ideális esetben mindkét félnek örömet és kielégülést okoz. Kecskés Timi írását fogadjátok szeretettel!

Nem gombnyomásra működik

A női szexualitás azonban bonyolult testi és lelki működés: sajnos vagy nem, a dolog nem olyan egyszerű, hogy a megfelelő kapcsolók lenyomásának és érintkezők összekötésének hatására fergeteges orgazmusokban van részünk. (Nyugi, valójában a férfiak sem olyan egyszerűek!) Egy kapcsolat elején először is érdemes ráérősen megismerkedni egymás testével és lelkével, sőt, intellektusával is. Mindannyian ismerünk olyan történeteket, amikor egy egyéjszakás kaland hozott falrengető élményt, de talán nem ez a tipikus, meg aztán idővel eljön az életünkben az a férfi is, akivel hosszútávra tervezünk. Ha az első néhány alkalommal még nem volt tökéletes az élmény, ne aggódj! Ehhez is idő kell, egymás jobb megismerése és sok-sok kellemes gyakorlás. Beszélj nyíltan a partnereddel ezekről a dolgokról és bátran segíts neki: mutasd meg, neked mi hol és hogyan jó! Ehhez persze nem árt egy kis önismeret: fedezd fel bátran a saját testedet, gyakorolj egyedül is. A nők orgazmusa nem veleszületett, hanem tanult folyamat, és az iskolával ellentétben ez a tanulás meglehetősen kellemes.

A szülés utáni időszak akkor is hasonlíthat a kapcsolat elejéhez szexuális szempontból, ha előtte tökéletes partnerei voltatok egymásnak. A nagypocakos hónapokban és a gyermekágy heteiben talán picit el is szoktatok a szextől és annak bizonyos formáitól, esetleg a szenvedélyesebb együttlétektől. Sokan szoronganak a megváltozott testük miatt: van, aki attól fél, hogy nem fog tetszeni a párjának, vagy arra gondol, hogy fájdalmas lesz az együttlét. Az, hogy a szex kölcsönös örömszerzést jelent, aminek a csúcsa nő esetében is az orgazmus, ilyenkor sok friss édesanyának eszébe sem jut.

Pedig az orgazmus nem olyasvalami, ami a férfiaknak jár, mi pedig örüljünk, ha néha találkozunk vele! Bár a szakirodalom, az öreg Freud és még sok más orvos, pszichológus és kutató évtizedeken, sőt évszázadokon át próbálta velünk elhitetni ezt, mi itt a 2020-as években már elég felvilágosult nők vagyunk ahhoz, hogy ne higgyünk nekik. A női orgazmus semmivel sem alantasabb, szégyellnivalóbb vagy rejtélyesebb, mint a férfiaké. Létezik, elérhető és örömteli – és a keresése rengeteg játékosságot és élvezetet kínál!

Hüvely, csikló, G-pont?

A nők szexualitásáról nagyon sokáig férfiak értekeztek, végeztek bizarrabbnál bizarrabb kísérleteket, és mindeközben teljes tabu övezte azt, hogy a nők maguk hogyan éreznek és mit gondolnak erről. A szex bűnös dolognak számított, amit a jó asszony legfeljebb elviselt a gyermekvállalás érdekében – bár azért ha megnézzük a Szerelempatak című filmet, az árnyalja ezt a képet.

A hüvelyi ingerlés, különösen a puszta behatolás önmagában ugyanis nagyon sok nőnél nem hoz igazi eredményt. A nők 70%-ának érdemes izgatni a csiklóját is a valódi örömhöz – és persze azt se felejtsük el, hogy a szex egyáltalán nem a lábak között, és nem is feltétlenül az ágyban kezdődik. Egyik testrész izgatása sem lesz igazán élvezetes akkor, ha a napközbeni kedves szavak és érintések nem melegítik elő egy kicsit az estét. De térjünk vissza a csiklóhoz: mit is tudunk róla?

Nem kevés vizsgálatba és kutatásba került, amíg végül 2009-ben (!) kiderült, hogy a csikló nem az az aprócska szerv, amit látunk belőle, bár a legtöbb szótár, sőt, még orvosi dokumentum is borsóméretűnek írja le. Pedig valójában ez egy körülbelül 10 centiméter hosszú, elágazó szerv, ami úgy öleli körbe a hüvelyt, mintha ujjak fonódnának köré. Itt megnézhetitek a valós, háromdimenziós modellt – lehet, hogy meglepő lesz! Pontos alakja és elhelyezkedése, de még az érzékenysége is minden nőben eltérő. Ezért van az, hogy sokan tapasztalnak hüvelyi orgazmust is, míg másoknak – a nők közel 70%-ának – szüksége van a csikló közvetlen ingerlésére, és egyik sem jobb vagy rosszabb, alacsonyabb vagy magasabb rendű a másiknál. Sőt, mivel a hüvely belső szakaszában gyakorlatilag nincsenek érzőidegek, valójában minden érintés csiklóingerlés.

Honnan jön akkor az a tévhit, hogy a hüvelyi orgazmus előbbre való, hiánya pedig szégyenletes? Egyszerű: a szexualitást kutató férfiak ezzel a megállapítással a behatoláshoz, a férfi nemi szervhez és a férfi orgazmus helyéhez kötötték a női élvezetet. Holott a nők testében végig ott volt az orgazmus kulcsa, és bizony az örömérzethez egyáltalán nincs szükségünk férfira. Szerencsére nagyon szeretjük a férfiakat, és a szexben, pláne a párkapcsolatban nem csak az orgazmus jelent örömet.

Szexeljünk boldogan

Most már eleget beszéltünk az anatómiáról, nézzük meg, milyen az elmélet a gyakorlatba ültetve! Mindenekelőtt: türelem! Nemcsak a kapcsolat elején vagy szülés után, hanem egy-egy együttlét alkalmával is. A nőknek átlagosan tíz-húsz perc előjátékra van szükségük ahhoz, hogy eljussanak a csúcsra, és valljuk be, az odavezető út is elég élvezetes. Nem érdemes sietni, a cél nem a robbanásszerű élvezet, hanem az együttlét, az érintések, simogatások és szavak öröme, aminek a végén persze jöhet a tűzijáték. Nem mindegy a póz sem: a hagyományos misszionárius pózban kevesebb ingert kap a csikló, míg más helyzetekben akár te, akár a párod kézzel is hozzáfértek aktus közben. Legyetek kreatívak, bátran próbálkozzatok, akár egy szeretkezésen belül is válthattok testhelyzetet. Elvárások nincsenek: nem cél a lepedőakrobatika.

A ráérős, belemelegedős szex mellett időnként nagyon jól tud esni egy-egy hirtelen és gyors, falhozdöntős alkalom is, megvan ezeknek is a helyük a kapcsolatban. Az orgazmus mindig más: minden egyes nő másképp éli meg, ráadásul két alkalom sem teljesen egyforma. Vannak kicsi és visszafogott orgazmusok, és vannak olyanok, amikor tényleg csillagokat látunk és kirepülünk az űrbe, mint a romantikus regények főszereplői.

2022-t írunk: azon már réges-régen túl vagyunk, hogy a szex egy elviselendő háztartási kötelesség legyen. Túlléphetünk azokon a tévhiteken is, amelyek szerint rendes asszony a behatolástól élvez el, vagy hogy ciki megmondani, megmutatni, hogy mi esik jól. Nincs mit szégyellni se a vágyainkon, se azon, hogy hogyan teljesítjük be őket. Szabad és felvilágosult nők vagyunk, éljük hát meg bátran azt a csodát, amit a felszabadult szexualitás és az orgazmusunk jelent.

A cikk az Elevit Complex termékek forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. megbízásából készült.

CH-20220324-75

Bezár