Bezár
Szex, szex, szex

Szex, szex, szex

Várandósság és szex – tabu téma, pedig nagyon is jó lenne beszélni róla. Azt pedig csak az tud, aki már átélne, akár több várandósság során is. 18+-os tartalom következik, névtelenségbe burkolózó szerzőnktől!

A reggeli kávémat nem bírtam meginni, olyan hányingerem volt, nemhogy a szexre gondolni. Már a gondolattól is rosszul voltam, ha a szeretkezésre gondoltam. Rosszul voltam a gondolattól, hogy hozzám érjen valaki.  Aztán persze a magzatom növekedett, a reggeli rosszulléteim csökkentek, mellyel együtt a szex utáni étvágyam hirtelenjében kielégíthetetlen lett. Őrült izgalmas dolog kismamának lenni, csak tudjon kiigazodni rajtad valaki, magadon kívül!

Szóval mit szólnál, ha beszélgetnénk egy kicsit a várandósság alatti szexről úgy, mint Barátnő a Barátnővel?

Válaszolok Neked titkon feltett kérdéseidre, ismerve, hogy milyen gondolatok járnak ilyenkor a fejedben. Akkor vágjunk is bele!

A szex tabu téma. Hacsak nem annyira nyitott valaki, hogy megkérdezze két mondat között, hogy milyen a másik szexuális világa, kimerül annyiban, hogy vagy van, vagy nincs. A kismamák szexuális élete pedig egy külön téma. Nem beszélünk róla. Vannak kismamák, akiknek a libidója megnő, míg mások nem kívánják az együttlétet, vagy ódzkodnak, hogy magzattal a hasukban szeretkezzenek a férjükkel. Akármelyik csoportba is tartozol, úgy van jól, ahogy van. Ne érezd magad kellemetlenül, vagy éppen rossznak, ha nem kívánod a férjed, vagy éppen ne legyen bűntudatod, ha szexmániás leszel. Ez egy átmeneti időszak, ami sokszor olyat hoz elő belőlünk, amire nem is számítunk.

A terhesség alatti szex az én esetemben három harmadra oszlott.

  1. Első trimeszter: Semmi sex
  2. Második trimeszter: Csak szex és semmi más
  3. Harmadik trimeszter: Szexeljünk, de hogyan?

A terhességem első 12 hetében a hátam közepére sem kívántam a szexet. Bántam is én, hogy a férjem hogy bírja, vagy mit csinál. Mindenki gondoskodjon magáról úgy, ahogy tud, ami nálam abból állt, hogy folyamatosan rosszul voltam. Na gondolhatod, kinek lett volna kedve együtt lenni azzal a férfival, akivel hetekkel korábban olyan óriási orgazmusban volt része, amelynek eredménye a pocaklakó (is) lett. Először csak hányingerrel indult, de ez nem volt elég. Jött a mell érzékenysége, fáradtság, érzelmi hullámvasút. A testi kontaktust is elutasítottam. Annak ellenére, hogy mindig összebújva aludtunk, még a közelségét sem bírtam elviselni. A remekbe szabott pucér férfitest látványától még a paplant is a fejemre húztam, hogy még csak látni se lássam. Nem volt szex. A férjem látva, hogy kifordultam önmagamból, nem szólt semmit, csak tűrt, és maximálisan odaadó volt velem.

Ahogy betöltöttem a 12. hetet, a rosszulléteim elmúltak, napról-napra jobban éreztem magam, és a szex utáni étvágyam egyre inkább erősödött. Állandóan a bűnös szex körül jártak a gondolataim. Bármikor, bármennyit, bárkivel, ja nem, bárkivel nemJ, képes lettem volna szexelni. Eleinte nem is okozott gondot. Én az a kismama voltam, akinek mindvégig kicsi hasa volt. (Itt most muszáj, hogy megjegyezzem, soha ne hasonlítgasd a hasad a máséhoz!, nem a hasméret a lényeg.)

Szóval könnyen mozogtam, könnyen hozzám fért a férjem. Szexeltünk, amilyen pózban csak jólesett. Szexuális szokásaink sokáig megmaradtak, addig a pontig, amíg a pocakomban el nem kezdett érezhetően és látványosan is rugdosni a pocaklakóm. Fura érzés volt, ami magával hozta a kételkedést: „Nem ártok azzal a babának, ha szexelek? Mi van, ha érzi? Mi van ha….?” …és jöttek, jöttek a gondolatok, DE a vágyam erősebb volt. A hosszú, elnyújtott szeretkezéseket felváltották a gyors numerák. Úgy voltam, mint a kajával. Ha kellett, akkor most és azonnal. Mindaddig aktívan szeretkeztünk, míg a 3. trimeszterbe nem léptem. A szülés közeledtével bizony megcsappant az érdeklődésem a szex iránt. Míg a 2 trimeszterben állandóan kívánós voltam ezen a téren (is), bizony a 3. trimeszterben a libidóm visszaesett. Nem undorodtam a szextől, mint az első trimeszterben, de a pocakom már nagy volt, többször görcsölt a hasam, talán már fejben is a baba érkezésére összpontosítottam. De ettől függetlenül továbbra is aktívan együtt voltunk.

A nőgyógyászom anélkül, hogy kérdeztem volna, mindig viccesen odavetette, hogy nyugodtan hancúrozhatunk. Nem kérdeztem, hogy milyen pózban, milyen intenzitással, ezt úgy gondolom, érzi az ember.   A heves mozgásokat a gyengéd mozdulatok váltották fel, az óvatos kielégítésen volt a hangsúly.

A terhesség alatti nemi élet, – úgy, mint a legtöbb dolog ebben a kényes időszakban – minden párnál más és más. Előfordulhat, hogy úgy élvezed a szexet, mint terhességed előtt soha. Az is lehet, hogy most nem fogod kívánni az együttlétet, vagy élveznéd, de nem tudod. A terhesség alatti szeretkezés nem bűn. A közösülés alatt a baba nem látja, és fogalma sincs arról mi történik odalenn, valószínű, hogy emlékezni sem fog rá. A közös együttlétek kimerülhetnek abban, hogy lelkileg közelebb kerültök egymáshoz. Ne feledd, ez egy átmeneti időszak, melyben az a legfontosabb, hogy jó érezd magad, és ne veszélyeztesd a babád. Nem kell azért szeretkezned, mert már 3 hónapja nem voltál együtt a férjeddel, vagy mert más szeretkezik. Tedd azt, ami számodra a legjobb! A nőgyógyásszal pedig egyeztess, mert vannak olyan helyzetek, amikor korlátozni kell az együttlétet. Veszélyeztetett terhesség esetén megtilthatják anemi életet, de ha téged ez nem érint, nyugodtan engedj a gyönyörnek.

A szeretkezés boldogsághormont termel, ami jó a kismamának, és kispapának, de ennél is sokkal fontosabb, hogy bárhogyan is reagáljon a tested és az elméd erre az új helyzetre, azt oszd meg a pároddal, és közösen találjatok mindenki számára komfortos megoldásokat.

A cikk az Elevit Complex forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. megbízásából készült.

LMR-CH-20210915-34

Bezár