Bezár
A várandósság az az állapot…

A várandósság az az állapot…

A várandósság az az állapot, amikor bármi megtörténhet, nincs lehetetlen, és sokszor olyan dolgok történnek meg velünk, melyekre visszagondolva magunkra sem ismerünk, azonban utólag jókat nevetünk rajta. A férjemmel sok olyan közös élményünk van, amit a mai napig emlegetünk, és gyakran megállapítjuk, hogy sok vicces emlék kötődik a csodálatos, babaváró időszakhoz.” Fogadd szeretettel Karsai Judit, a Cukikmamik bloggerének vallomását!

Drága kismama, aki most e sorokat olvasod, és az örömteli várakozás mellett sokszor úgy érzed, hogy örökkévalóságnak tűnnek a napok! Elárulok Neked egy titkot. Nevezhetjük igazságtalanságnak vagy egyszerűen csak szerencsének: míg egyesek a várandósságot könnyedén veszik, pocakjuk felett ragyogó mosollyal képesek a terhességükről mesélni, mások könnyek közt mesélik, mennyi nyűggel jár a terhességük. Biztos neked is lesznek – vagy már vannak – olyan élményeid, amelyek a várandósság alatt jelentkeztek, és jobban belegondolva valójában még viccesek is.

Legemlékezetesebb és egyben legviccesebb emlékeim, melyekbe iróniát csempésztem, hogy hűen visszaadják a babavárás időszakát.

  1.  „Most, azonnal akarom!” A férjem horkolása sem tudott volna úgy kimozdítani mély álmomból hajnali 3-kor, mint az a bizonyos kényszer: én most azonnal dinnyét akarok enni. Finoman oldalba bökve keltettem álmából, és jeleztem neki, hogy szerezzen nekem dinnyét, ha kell utazzon el Hawaii-ra, bánom is én, de DINNYE KELL! A nagyvárosi élet szépsége, hogy éjjel is találni olyan non-stop közértet (még ha az egész várost át is kell utazni érte), ahol a várandós feleségnek dinnyét lehet szerezni. Nem egyszer fordult elő, hogy megkívántam valamit, amit rögtön, de azonnal fel akartam falni. Sokszor estem csapdába, vagyis nem is én, inkább a férjem, aki szó nélkül öltözött, és ment, hogy terhes felesége kívánságait valóra váltsa : dinnyét, hamburgert, kókuszdiót, BÁRMIT megszerezzen. Persze mire hazaért vele, már nem is kívántam, akkor már nem kellett.
  2. „Érzelmi hullámvölgy” Mindenen képes voltam sírni. Sírtam egy reklámon, sírtam, ha valaki nem úgy köszönt, hogy „Szia!”, hanem „Hello”, sírtam egy slágeren… Mindenen képes voltam sírni. A végén már sírás közben röhögtem, hogy ennyire nem lehetek érzékeny, hogy mindenen pityergek. Arról nem is beszélve, hogy elviselhetetlen voltam a munkahelyemen. Ha jó kedvem volt, érdemes volt mindenkinek kihasználnia azt a pillanatot, mert a terhességnek van egy olyan láthatatlan képessége, hogy bármikor képes vagy előhozni az egyébként nem létező legrosszabb énedet. Utólag belegondolva, nem is bánom, mert ebben az állapotban képes voltam kimondani, amit gondolok, annak is, aki megérdemelte, de egyébként soha nem tettem volna meg.
  3. Itt a puki, hol a puki…” Ha tetszik, ha nem, pukik jönnek, pukik mennek, ha akarod, ha nem. Minél nagyobb a pocakod, a puki annál könnyebben kiszalad. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki orra alá elengedtem egy galambot, mert úgy gondoltam, terhes vagyok, most akkor nekem még pukizni is lehet. Elég volt azonban egy tüsszentés, hogy kiszaladjon, vagy csak úgy, ahogy ezt a férfiaknál mondani szokás, „kicsúszott”.
  4. „Újdonság az étlapon” Semmi nem esett olyan jól, mint a nyers krumpli, persze héjastól. Ne viccelj! Nem megpucolva, úgy már elvesztette volna élvezeti faktorát. A nyers krumpli csakis héjasan az igazi, sőt, ezt még fokozni is tudtam. A kertünk földjéből frissen kikapart, földes krumplinál semmi nem volt finomabb! Élvezettel tudtam rágcsálni, imádtam, ahogy a héja, és a föld recsegett a fogam alatt… Mondanom sem kell, ha most rágondolok, magamra sem ismerek. Ez nem egyedi eset, egyik barátnőm az ibolyát falta fel, a másik télen a jeget szopogatta állandóan, és van, aki új ízkombinációkat hozott létre: sültkrumplit evett mézzel.
  5. Szimat-szörény, avagy azok a szagok. Biztosan Te is hallottál már róla, hogy a szagok érzékelése felerősödik a várandósság során. Egy olyan szuperképességed lesz, hogy beazonosítod a szagokat két utcával arrébb is. Munkából hazafelé tartottam, amikor egy dohos szagot árasztó, régi belvárosi épület mellett haladtam el. Áradt a dohos szag a pincéből, én pedig ott álltam, és nem tudtam tovább menni. Tűsarkúban, elegánsan felöltözve álltam ott, földbe gyökerezett lábakkal, a dohos pince előtt. Leguggoltam és olyan közel dugtam az ablakhoz az orrom, amennyire csak lehetett, és csak szívtam, szívtam be a pinceszagot… Mondd, hogy nem hoz ki furcsa dolgokat a terhesség az emberből!
  6. „Milyen csinos pocakod van” Tudod, az az igazság, hogy ez az egyik dolog, amit imádtam a terhességben: nem látszott a felesleg a hasam körül. Sem a terhesség előtt, sem azóta senki nem dicsérte meg a hasam, hogy milyen csinos, milyen feszes. Ez az egy közös pont a terhesség előtt és után: a szép gömbölyű pocakom.
  7. „Pingvin a láthatáron” Igazi totyogó pingvin lettem a végére, aki még a lábkörmét sem tudta levágni, mert a nagy hasamtól már sehova nem fértem oda. A legjobb az egészben, hogy még a mosogatóhoz sem.
  8. „Kényeztetés mesterfokon” Körülbelül ez időtájra tehető, hogy a férjem gyakorlatilag 0-24-es masszőrré avanzsált. Nem volt olyan nap, óra, hogy ne a keresztcsontomat vagy a derekamat masszírozza. Nyafogtam, és ő beadta a derekát: még a talpamat, fülemet is képes volt megmasszírozni, hogy egy kis lelki békére leljen, és befogjam a számat.
  9. „Hálószobatitkok” Úgy kívántam a szexet, mint még soha. A terhesség első szakaszában nem is bírtam volna a szexre gondolni, a rosszullétek elvették a figyelmem a férjemről, azonban, ahogy ez az időszak elmúlt, a szex utáni étvágyam rohamosan megnőtt. Mindig, mindig csak a szexre tudtam gondolni, még egy tárgyalás kellős közepén is. Nehogy azt gondold, hogy a terhes nők nem szexelnek! Egészséges terhesség esetén vágj bele nyugodtan, semmi baja nem lesz sem a babádnak, sem neked, mondom én, 3 gyerekes anyaként.
  10. „Álmok, édes álmok…” Bárhol képes lettem volna elaludni, a metrón munkába menet, a villamoson állva, egy zajos étteremben… Igazi mormota lettem, aki csak aludt és aludt. Ezzel nem is lett volna semmi gond, de olyan intenzív álmaim voltak, hogy hol azt álmodtam, hogy egy oroszlán kerget, hol pedig azt, hogy a barátnőm hajt rám… Jaj, megmagyarázhatatlan! Mindenesetre kihasználtam az időt, hogy alvással töltsek minden pillanatot (lehetőleg bugyuta álmok nélkül).

A cikk a Bayer Hungária Kft., az Elevit Complex forgalmazója megrendelésére készült.

L.HU.MKT.CC.23.07.2020.2337

Bezár