Bezár
Reggeli rosszullétek

Reggeli rosszullétek

“Annyira szeretnék Neked arról mesélni, mennyire szerettem várandós lenni, soha nem éreztem magam annyira „kereknek” (szó szerint is) és szépnek, mint akkor. Tudnod kell, hogy vannak bizony kellemetlenségek, amelyek szintén hozzátartoznak az áldott állapothoz, mint például a reggeli rosszullétek.” — kezdi írását Karsai Judit, a Cukimamik bloggere.

Ha már kismama vagy és épp ezeket a kellemetlenségeket éled meg, tudom mit érzel, és azt is, hogy most szenvedsz ettől az egésztől. Hidd el, ez csak egy átmeneti állapot, el fog múlni! Ha még a babatervezés fázisában vagy, és épp a soraimat olvasod, készülve a kismamaságra, megnyugtatlak, nem törvényszerű, hogy egy várandós kismama reggelente rosszul érzi magát. Nem minden várandósnál jelentkezik, és nem azonos erősséggel. Egyes kismamák enyhe émelygést érezhetnek, míg mások állandó hányingert, és vannak, akik hánynak is.

Tapasztalataim

Én azon kismamák táborát erősítettem, akik bizony reggeli émelygéssel és hányingerrel küszködtek, és most itt szerencsésnek is mondhatnám magam, mert nem a vécécsészét ölelgettem reggelente a férjem helyett. És amiről keveset beszélünk: vannak olyan a kismamák is, akik nem élnek meg semmilyen rosszullétet. Ők bizony nagyon szerencsések.

Azt kell, hogy mondjam, nagyon nehezen éltem meg a reggeli rosszulléteket, amik valójában nemcsak reggel voltak jelen, hanem délben, délután és akár este is jelentkeztek. Ettől az állandó émelygéstől és hányingertől nagyon nyűgös voltam, és talán az a legjobb szó, hogy rosszkedvű.

A tüneteket próbáltam csökkenteni, azonban a legjobb gyógyír a múló idő volt.

A terhességeim első heteiben, pontosan a 12. hétig végigkísért a rosszullét, ami pikk-pakk el is múlt, ahogy a 12. hetet átléptem.

Tippek a rosszullét elviselésére

Ami nekem bevált, és csökkentette a rosszulléteket:

  • A kimerültség és a stressz fokozták a kellemetlenséget. Számomra a leghatékonyabb gyógyír az alvás volt.
  • Rengeteg folyadékot ittam, beleértve a leveseket is. Szilárd ételt önmagamat “megerőszakolva” fogyasztottam (volna), éppen ezért inkább tartalmas leveseket szürcsöltem.
  • Nagyon sokan esküsznek a gyömbérre, minden formában: szörp, tea, keksz stb… Nekem személy szerint ártani nem ártott, de jobban sem lettem tőle. Mindenesetre finom. Egy próbát megér, mert míg egyeseknek nem jön be, másoknak nagyon sokat segít a reggeli émelygésben.

Összességében, bár kellemetlen az az időszak, amíg ezek a rosszullétek tartanak, hidd el, ami rád vár, feledteti majd veled mindezt.

Csak azt tudom mondani, hogy KITARTÁS, KITARTÁS, KITARTÁS!

A cikk az Elevit Complex forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. felkérésére készült.

Az Elevit Complex 1 és az Elevit Complex 2 nem alkalmas a reggeli rosszullétek megelőzésére vagy enyhítésére

CH-20230227-60

Bezár